top of page
People on a Deck

Mediation;
Conflictbemiddeling 

Mediation

Conflictbemiddeling of mediation is een interventie van een bemiddelaar om twee of meer personen, partijen of groepen die een geschil hebben met elkaar in gesprek te brengen teneinde onderling tot een oplossing te komen. Familiemediation kan helpen op conflicten bij nalatenschappen, opvolging in een familiebedrijf, zorg voor ouders en bezoekregelingen met kinderen en kleinkinderen op te lossen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een familieconflict oplossen met bemiddeling? Wij bemiddelen bij alle familieconflicten en wanneer dat gewenst of noodzakelijk is, vragen we adviseurs en specialisten om aan te schuiven bij het bemiddelingsgesprek om zo tot een oplossing te komen die voor iedereen aanvaardbaar is en werkt.

Bemiddeling

|   Familiemediation

Een conflict in de familie zorgt voor stress , spanning, eenzaamheid en verdriet. Doordat er jarenlang wantrouwen en onbegrip is tussen ouders, kinderen, zussen en broers, raakt de communicatie binnen de familie ernstig verstoord. Hierdoor zien en spreken familieleden elkaar soms jarenlang nauwelijks. Zij werken samen in het familiebedrijf zonder met elkaar te communiceren, zien de (klein) kinderen niet meer of mijden elkaar bij de bezoeken  aan de (groot) ouders.   Vaak is er iets gebeurd in de familiesfeer wat niemand durft te benoemen. Iedere partij zet de hakken in het zand en je wil elkaar niet meer tegenkomen. 

Op iedere verjaardag, kerst, bruiloft of begrafenis wordt de familie met het conflict geconfronteerd. De ervaring leert dat onder begeleiding van een mediator partijen problemen en gebeurtenissen bespreekbaar kunnen maken en  begrip krijgen voor elkaars belangen. Door een familieruzie met bemiddeling op te lossen, kan de hele familie misschien toch weer een gezellige kerst met elkaar vieren.

bottom of page